Jamie Oliver – Olívaolajos csokoládé mousse, recept

Elkészítési idő
60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g keserű csoki
- 200 ml habtejszín
- 4 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 110 g cukor
- 125 ml Jamie Oliver extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A csokit vízgőz felett lassan olvasztjuk.
A tejszínhabot óvatosan, nem túl keményre felverjük.
A sárgáját habosra verjük a fele mennyiség cukorral (50 g) ez után a fehérjét is felverjük a cukor másik felével (60 g) Fontos, hogy minden habot külön verünk fel!
A teljesen felolvadt csokoládéhoz lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajunkat.
Addig keverjük, míg szép egységes krémet nem kapunk.
Következő lépésben a sárgájából készített habot keverjük a csoki krém alá óvatosan és csak ezután a tejszínhabot és a fehérjehabot.
Fokozott figyelemmel egységes állagúvá keverjük össze. 2 órára hűtőbe helyezzük.
A receptet köszönjük a Chefparade Főzőiskolának.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: dynamit.hu