Jamie Oliver – Olívaolajos csokoládé mousse, recept

Jamie Oliver – Olívaolajos csokoládé mousse, recept

 

Elkészítési idő
60 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g keserű csoki
  • 200 ml habtejszín
  • 4 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 110 g cukor
  • 125 ml Jamie Oliver extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett lassan olvasztjuk.

olivaolajos-csokolades-mousse-recept

A tejszínhabot óvatosan, nem túl keményre felverjük.

A sárgáját habosra verjük a fele mennyiség cukorral (50 g) ez után a fehérjét is felverjük a cukor másik felével (60 g) Fontos, hogy minden habot külön verünk fel!

A teljesen felolvadt csokoládéhoz lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajunkat.

Addig keverjük, míg szép egységes krémet nem kapunk.

Következő lépésben a sárgájából készített habot keverjük a csoki krém alá óvatosan és csak ezután a tejszínhabot és a fehérjehabot.

Fokozott figyelemmel egységes állagúvá keverjük össze. 2 órára hűtőbe helyezzük.

A receptet köszönjük a Chefparade Főzőiskolának.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: dynamit.hu