Jamie Oliver – Mini kagyló tészta füstölt sonkával és borsóval
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 10 szelet füstölt sonka vagy bacon
- egy kis csokor friss menta
- 150g parmezán sajt
- tengeri só és frissen őrölt bors
- egy tyúkhúsleves kocka (opcionális)
- 400g apró kagyló tészta
- olíva olaj
- egy darabka vaj
- 300g mirelit borsó
- 2 halmozott kanál tejszín
- 1 citrom
Elkészítés:
– Vékony csíkokra vágd fel a sonkát.
– Szedd le a mentaleveleket a kocsányról.
– Reszeld le a parmezánt.
– Egy nagy lábasba tegyél vizet főni és ha használsz, dobd bele a tyúkhúsleves kockát.
– Keverd amíg elolvad, majd a kagylócskákat dobd a forrásban lévő vízbe és kövesd a csomagolásán található utasítást.
– Egy nagy edénybe önts olíva olajat és add hozzá a vajat is, majd tedd közepes lángra.
– Add hozzá a sonkát, szórd meg egy kis borssal és süsd amíg aranyszínű és ropogós lesz.
– Közben aprítsd fel a mentaleveleket.
– Amikor a sonka megpirult, add hozzá a mirelit borsót és keverd meg jól.
– Szűrd le a tésztát egy edénybe, és tarts meg egy kis főző vizet.
– A tésztát is tedd a serpenyőbe, amelyben a sonka és a borsó készül.
– A citromot vágd kettőbe és csavard ki a levét a tésztára.
– Amikor bugyog, vedd le a tűzről.
– A szósznak krémesnek kell lennie, de ha szerinted túl sűrű, hígítsd fel kicsit a félretett vízzel.
– Add hozzá a reszelt parmezánt és rázd össze.
– Tálalhatod tányéron, tálkában vagy az asztal közepére is teheted, hogy mindenki szedjen magának.
– Ízletes egy könnyű zöldsalátával.
Forrás: jamieoliver.com