Jamie Oliver – Mandarinzselé házilag

Jamie Oliver – Mandarinzselé házilag

Hozzávalók:

  • 8 dl mandarinlé
  • 1 teáskanálnyi friss gyömbér
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 tasak zseltain
  • 2 friss mandarin
  • 2 dl natúr joghurt
  • fél teáskanálnyi vaníliakivonat
  • 5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítése:

jamie-oliver-mandarin-zsele
A mandarinlevet egy edénybe tesszük és felmelegítjük, de nem forraljuk. A cukrot belekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért. A zselatint is belekeverjük és habverővel összedolgozzuk, majd 7-8 tálkában elosztjuk. A 2 mandarint is darabokra szedjük és elosztjuk a tálkákban, ezután hűtőbe tesszük amíg zseléssé válik. Ezt követően a joghurtba keverjük a vaníliát és elosztjuk a zselék tetején, rászórjuk a csokoládéreszeléket és kínálhatjuk.

Forrás: ketkes.com