Jamie Oliver – Jools féle gyors reggeli

Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók
- 1 alma
- 100 g szárított gyümölcs, (Én inkább szárított áfonyát, meggy és mazsolát használok)
- 200 g zabpely
- 1 púpozott teáskanál lenmag
- 500 ml cukrozatlan mandula tej, vagy friss tej
- 1 nagy érett banán
- 4 evőkanál natúr joghurt
- 1 marék dió, (vagy egy Jamie féle granola)
- 2 marék friss málna vagy áfonya, vagy a kettő keveréke
- méz, opcionális
Szükséged lesz: 6 hordozható edényre fedéllel, plusz kanál
Durvára reszeljük az almát egy szögletes alakú reszelővel, borsuk egy tálba. Adjuk hozzá a szárított gyümölcsöt (apróra vágjuk először, ha a nagyobb a gyümölcs), majd a zabpelyhet, lenmag és a tej, továbbá jól keverjük össze. Fedjük le a tálat folpackkal, és hagyjuk a hűtőben egy éjszakán át ázni, és megduzzadni.
Reggel az így „beáztatott” müzli jól keverjük meg, és oszd szét az edények között . Hámozzuk meg a banánt és szeleteljük fel. Adjuk hozzá néhány szeletelt banánt, majd még egy kanál joghurtot tetejére (ez meg fogja állítani a banán elszíneződését az út során). Durvára vágjuk, és megszórjuk meg dióval a tetejét, valamint a bogyós gyümölcsökkel ( málna, áfonya ).Mehet rá egy kis méz is igény szerint – ne felejtsük el, a kanalakat sem elvinni kanál!
Forrás: jamieoliver.com