Tonhalas tészta – Jamie Oliver receptje

Tonhalas tészta –  Jamie Oliver receptje

tonhalas tészta jamie oliver kalória

Tonhalas tészta – Jamie Oliver, Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld vagy piros paprika
  • 1 szál friss rozmaring vagy kakukkfű
  • 300 g száraztészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál erőleves por, opcionális
  • 1 x 400 g doboz apróra vágott paradicsom
  • 2 x 180 g  tonhal konzerv

Tonhalas tészta Jamie Oliver

Tonhalas tészta – Jamie Oliver, Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg és vágjuk apróra  a hagymát és a fokhagymát

  2. A fűszereket aprítsd fel. Főzzük a tésztát a csomag utasítása szerint. 

  3. Hevítsük az olajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon, adjuk hozzá a felaprított hagymát  5 percig puhulni.

  4. Hozzáadjuk a fokhagymát, borsot, fűszereket és erőleves por (lásd alább), és folyamatos kevergetés mellett forrljuk óvatosan további 5 percig, vagy amíg a paprika megpuhul.

  5. Öntsük hozzá a paradicsomot, majd a levet öntsük le tonhal konzervről, adjuk hozzá és főzzük 10 percig.

  6. Adjuk hozzáa a főtt tésztát, majd keverjük össze és tálaljuk.

Forrás: jamieoliver.com