Tonhalas tészta – Jamie Oliver receptje

Tonhalas tészta Jamie Oliver módon, melyet a felesége Helen gyakran készít a családnak. Te is gyorsan összedobhatod ezt a nagyon egyszerű receptet ha követed Jamie tanácsait.
Tonhalas tészta – Jamie Oliver, Hozzávalók
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöld vagy piros paprika
- 1 szál friss rozmaring vagy kakukkfű
- 300 g száraztészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál erőleves por, opcionális
- 1 x 400 g doboz apróra vágott paradicsom
- 2 x 180 g tonhal konzerv
Tonhalas tészta – Jamie Oliver, Elkészítés:
-
Hámozzuk meg és vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát
-
A fűszereket aprítsd fel. Főzzük a tésztát a csomag utasítása szerint.
-
Hevítsük az olajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon, adjuk hozzá a felaprított hagymát 5 percig puhulni.
-
Hozzáadjuk a fokhagymát, borsot, fűszereket és erőleves por (lásd alább), és folyamatos kevergetés mellett forrljuk óvatosan további 5 percig, vagy amíg a paprika megpuhul.
-
Öntsük hozzá a paradicsomot, majd a levet öntsük le tonhal konzervről, adjuk hozzá és főzzük 10 percig.
-
Adjuk hozzáa a főtt tésztát, majd keverjük össze és tálaljuk.
Forrás: jamieoliver.com