Jamie Oliver – Gennaro sült 4 sajtos spirál tésztája
Hozzávalók
- 30 g sótlan vaj, plusz extra zsírzására
- 400 g spirál alakú tészta
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 x 150 g jó minőségű főtt sonka
- 80 g fontina sajt
- 80 g Taleggio sajt
- 80 g dolcelatte sajt
- 60 g parmezán sajt
- 40 g héjas dió
- 20 g zsemlemorzsa
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C / 350 ° F / gáz 4. Vajazzunk ki egy 20 cm-es négyzet alakú tűzálló sütőedényt. Főzd meg a spirál tésztát , forrásban lévő sós vízben, amíg erősen al dente nem lesz – tovább fog főni a sütőben, ezért fontos, hogy alulfőtt legyen a tészta.
Eközben a vágott sonkát kockákra vágjuk, és durvára a fontina, Taleggio és dolcelatte sajtokat. Hevítsd fel a vajat egy nagy serpenyőben, és öntsd bele a sonkát. 1 percig főzzük, vedd le a serpenyőt a tűzről, majd hozzáadjuk az apróra vágott sajtot, időnként keverd meg. A főzővíz egy részét tedd félre, öntsd le a tésztáról a vizet és add hozzá a szószt . Finomra reszeld a parmezánt és a 2/3-ad részét add hozzá a tészta tetejére, őrölj rá frissen borsot.
Vágd apróra a diót és tedd egy tálba a zsemlemorzsát és 1 evőkanál olajat. Finoman reszeld a fennmaradó parmezánt, jól keverjük össze, majd szórjuk a tészta tetjére. 20 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Tipp: Ez egy nagyszerű módja annak, hogy felhasználd a maradék sajtot ami megmaradt.
Forrás: jamieoliver.com