Jamie Oliver: Gennaro Contaldo féle – Egyszerű Bucattini

Jamie Oliver: Gennaro Contaldo féle – Egyszerű Bucattini

 gennaro-contaldo-egyszeru-teszta-jamie-oliver-bucattini-kaloria-tablazat

Hozzávalók

  • 200 g bucatini
  • tengeri só
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, megtisztítva
  • 1 friss piros chili
  • 2 szardella filé
  • 4 érett koktélparadicsom
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 x 180 g doboz minőségi tonhal olívaolajban
  • 1 evőkanál bébi kapribogyó, leöblítjük
  • 1/2 citrom leve
  • 100 borsmustár – rukkola

gennaro-contaldo-egyszeru-teszta-jamie-oliver-bucattini

Főzd meg  a bucatinit egy nagy fazék  forró sós vízben, amíg al dente nem lesz. Közben apróra vágjuk a fokhagymát és a chilit, majd durvára vágd fel a szardellát és a paradicsomot. Hevíts 3 evőkanál olajat (használhatod az tonhal olaját a élvezetesebb íz végett) egy serpenyőben közepes lángon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, chilit, szardellát és kapribogyót. 2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot .

Serpenyőbe tedd a főtt bucattinit egy kis főző lével és a mártást. Tekerd fel a gázt, amíg szép és fényes nem a tészta, tégy  hozzá még főzővizet , ha szükséges. Jön a tonhal, majd adjunk hozzá kevés citromlevet és a rukkola nagyobb részét. Mehet hozzá tonhal, amikor a rukkola össze ugrik, akkor  alaposan sózd meg és mehet bele a  citromlé. Tálald egy kis olíva olajjal a tetején, és még plusz rukkolával.

 

Forrás: jamieoliver.com