Jamie Oliver: Gennaro Contaldo féle – Egyszerű Bucattini
Hozzávalók
- 200 g bucatini
- tengeri só
- 1 nagy gerezd fokhagyma, megtisztítva
- 1 friss piros chili
- 2 szardella filé
- 4 érett koktélparadicsom
- extra szűz olívaolaj
- 1 x 180 g doboz minőségi tonhal olívaolajban
- 1 evőkanál bébi kapribogyó, leöblítjük
- 1/2 citrom leve
- 100 borsmustár – rukkola
Főzd meg a bucatinit egy nagy fazék forró sós vízben, amíg al dente nem lesz. Közben apróra vágjuk a fokhagymát és a chilit, majd durvára vágd fel a szardellát és a paradicsomot. Hevíts 3 evőkanál olajat (használhatod az tonhal olaját a élvezetesebb íz végett) egy serpenyőben közepes lángon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, chilit, szardellát és kapribogyót. 2 percig sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot .
Serpenyőbe tedd a főtt bucattinit egy kis főző lével és a mártást. Tekerd fel a gázt, amíg szép és fényes nem a tészta, tégy hozzá még főzővizet , ha szükséges. Jön a tonhal, majd adjunk hozzá kevés citromlevet és a rukkola nagyobb részét. Mehet hozzá tonhal, amikor a rukkola össze ugrik, akkor alaposan sózd meg és mehet bele a citromlé. Tálald egy kis olíva olajjal a tetején, és még plusz rukkolával.
Forrás: jamieoliver.com