Jamie Oliver – Füstös vegyes sült burgonya

Hozzávalók:
- 2 nagy édesburgonya
- 2 közepes burgonya
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 teáskanál édes füstölt paprika
- olívaolaj
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200C / gáz 6 -ra
2. A burgonyát mossuk meg hideg víz alatt, súroljuk mindegyiket át, hogy megszabaduljunk minden szennyeződéstől (nincs szükség a héj ra pl új krumpli esetén).
3. minden burgonya felét hosszába végjuk, majd ismét mindkét felét hosszában ketté, majd tegyük bele egy nagy keverő tálba.
4. Megszórjuk egy kis csipet sóval és borssal,ill. a paprikával.
5. Mehet hozzá 2 evőkanál olívaolaj
6. terítsd ki egysorben/rétegben 2 nagy tepsin, majd süssük a forró sütőben 35-40 percig, vagy amíg arany barna lesz
7. A edényfogó kesztyűvel, vedd ki a tálcákat a sütőből, majd hagyjuk, hogy üljön egy pár percet (ezt megkönnyíti, a buronyák kiszedését – nem ragad le annyira).
Forrás: jamieoliver.com