Jamie Oliver: Forró almás ZellerKrém leves – Ropogós zsálya levelekkel

Hozzávalók
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma, szeletelve
- 1 zeller szár, apróra vágva
- 1 zeller gumó, apróra vágva
- 4 alma, hámozva és negyedekre
- Néhány szál kakukkfű
- 2 liter zöldség vagy csirkehúsleves
- 200 ml tejszín
- Néhány zsályalevél
- Pirított mogyoró vagy reszelt friss torma
1. Hevítsd az olaj felét egy nagy serpenyőben. Add hozzá a hagymát és a zellert, és főzzük közepes lángon 10 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a zeller zöldet, almát és kakukkfüvet és főzzük 2-3 percig. Adja hozzá a húslevest, fűszereket, és főzzük alacsony lángon 30 percig, amíg a zeller meg nem puhul.
2. Vegyük le a tűzről, és turmixold egy botmixer simára. Keverd hozzá a fele tejszínt. Hevítsd fel a maradék olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a zsálya leveleket ropogósra. A tetejére mehet pedig a tejszín. Szervírozd, pár csepp extra szűz olívaolajjal a tetején és szórd meg a ropogós zsálya levelekkel és mogyoróval vagy reszelt tormával
Forrás: jamieoliver.com