Jamie Oliver: Forró almás ZellerKrém leves – Ropogós zsálya levelekkel

Jamie Oliver: Forró almás ZellerKrém leves – Ropogós zsálya levelekkel

jamie-oliver-alma-zeller-leves-calorie

Hozzávalók

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma, szeletelve
  • 1 zeller szár, apróra vágva
  • 1 zeller gumó, apróra vágva
  • 4  alma, hámozva és negyedekre
  • Néhány szál kakukkfű
  • 2 liter zöldség vagy csirkehúsleves
  • 200 ml tejszín
  • Néhány zsályalevél
  • Pirított mogyoró vagy reszelt friss torma

 

jamie-oliver-alma-zeller-leves

1. Hevítsd az olaj felét egy nagy serpenyőben. Add hozzá a hagymát és a zellert, és főzzük közepes lángon 10 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a zeller zöldet, almát és kakukkfüvet és főzzük 2-3 percig. Adja hozzá a húslevest, fűszereket, és főzzük alacsony lángon 30 percig, amíg a zeller meg nem puhul.

2. Vegyük le a tűzről, és turmixold egy botmixer simára. Keverd hozzá a fele tejszínt. Hevítsd fel a maradék olajat egy serpenyőben, és pirítsd meg  a zsálya leveleket ropogósra. A tetejére mehet pedig a tejszín. Szervírozd, pár csepp extra szűz olívaolajjal a tetején és szórd meg a ropogós zsálya levelekkel és mogyoróval vagy reszelt tormával

 

Forrás: jamieoliver.com