Jamie Oliver féle – Zöldfűszeres csirkecomb „kerti burgonyával”
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkecomb
- 1 kk. rozmaring
- 1 kk. bazsalikom
- 1 kk. petrezselyem
- 1 kk. sült csirke fűszersó
- 1 ek. olívaolaj
- 6 nagyobb burgonya
- 20 dkg brokkoli
- 1 marék borsó
- 2 ek. olívaolaj
- kevés só
- fél doboz tejföl, 1 ek. sültborgonya fűszersó (Lucullus)
A csirkecombot befűszerezzük és olajjal megkenjük, majd egy kevés olajat és vízet öntünk a tepsibe és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, és feltesszük sós olívaolajos vízben főzni, amikor már majdnem elkészül, hozzáadjuk a brokkolit és a zöldborsót is. Ha megfőttek a zöldségek leszűrjük és 8-10 alkalommal áttörjük, úgy, hogy a zöldek ne veszítsék el teljesen az állagukat.
Tálalás előtt kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
A tejfölt kikeverjük a burgonya fűszersóval, és a hús mellé adagoljuk.
Igazán különleges, és kicsit nyáridéző ételt kapunk.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: mytaste.hu