Story Highlights
- Még sajnos egy-két napot ki kell bírnunk amíg bekötik a tűzhelyünket, de hát ugye enni addig is kell, így marad a rezsó és a hot pan....:) Két nagyon okos találmány szerintem...:) A rezsó kicsit retro, a hot pant viszont nem tudom ki ismeri, de egy olyan főzőedény, amelyben a rántottától kezdve a pörköltön keresztül a dödölléig mindent el lehet készíteni. Mivel Paprika tv függő vagyok, így nagyon sok ötletet onnan merítek. A burgonya is Jamie Oliver 30 perces kajái című műsorból származi
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkecomb
- 1 kk. rozmaring
- 1 kk. bazsalikom
- 1 kk. petrezselyem
- 1 kk. sült csirke fűszersó
- 1 ek. olívaolaj
- 6 nagyobb burgonya
- 20 dkg brokkoli
- 1 marék borsó
- 2 ek. olívaolaj
- kevés só
- fél doboz tejföl, 1 ek. sültborgonya fűszersó (Lucullus)
A csirkecombot befűszerezzük és olajjal megkenjük, majd egy kevés olajat és vízet öntünk a tepsibe és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A burgonyát meghámozzuk, és feltesszük sós olívaolajos vízben főzni, amikor már majdnem elkészül, hozzáadjuk a brokkolit és a zöldborsót is. Ha megfőttek a zöldségek leszűrjük és 8-10 alkalommal áttörjük, úgy, hogy a zöldek ne veszítsék el teljesen az állagukat.
Tálalás előtt kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
A tejfölt kikeverjük a burgonya fűszersóval, és a hús mellé adagoljuk.
Igazán különleges, és kicsit nyáridéző ételt kapunk.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: mytaste.hu