Jamie Oliver féle – Zöldfűszeres csirkecomb „kerti burgonyával”

Jamie Oliver féle – Zöldfűszeres csirkecomb „kerti burgonyával”

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkecomb
  • 1 kk. rozmaring
  • 1 kk. bazsalikom
  • 1 kk. petrezselyem
  • 1 kk. sült csirke fűszersó
  • 1 ek. olívaolaj
  • 6 nagyobb burgonya
  • 20 dkg brokkoli
  • 1 marék borsó
  • 2 ek. olívaolaj
  • kevés só
  • fél doboz tejföl, 1 ek. sültborgonya fűszersó (Lucullus)

A csirkecombot befűszerezzük és olajjal megkenjük, majd egy kevés olajat és vízet öntünk a tepsibe és kb. 40 perc alatt készre sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, és feltesszük sós olívaolajos vízben főzni, amikor már majdnem elkészül, hozzáadjuk a brokkolit és a zöldborsót is. Ha megfőttek a zöldségek leszűrjük és 8-10 alkalommal áttörjük, úgy, hogy a zöldek ne veszítsék el teljesen az állagukat.
Tálalás előtt kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
A tejfölt kikeverjük a burgonya fűszersóval, és a hús mellé adagoljuk.

Igazán különleges, és kicsit nyáridéző ételt kapunk.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: mytaste.hu