Jamie Oliver féle – Tökéletes burgonya recept
hozzávalók / 2 adag
- 8 közepes db burgonya
- 3 ek vaj
- só ízlés szerint
- 1 kk kakukkfű
- 1 teáskanál rozmaring
- 3 csepp almaecet
- 8 gerezd fokhagyma
ezt olvastad már?
Elkészítés
Előmelegítjük 190 fokra a sütőt. Meghámozzuk, megmossuk a burgonyákat, és egészben (vagy ha nagyobbak, félbe vágva) főzzük a forrástól számítva 10 percig.
A tepsibe beleteszünk 2 evőkanál vajat, és kis lángon felolvasztjuk. Leszűrjük a burgonyát, és beleforgatjuk az olvadt vajba, megsózzuk. Fél órára betesszük a sütőbe. Nem kell lefedni!
A maradék vajat felolvasztjuk, majd belerakjuk a kakukkfüvet, rozmaringot és almaecetet, jól összekeverjük.
Fél óra sütés után kivesszük a burgonyát a sütőből, és villával kicsit összenyomjuk. Rákanalazzuk a fűszeres vajat, hozzádobjuk a hámozatlan fokhagymát (így a saját héjában párolódik meg), és visszarakjuk a sütőbe még körülbelül fél órára.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 250 Ft
Forrás: nosalty.hu