Jamie Oliver féle – Sült pisztráng krumplival és torma mártással, recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 500g hámozott, vékonyra felkarikázott krumpli
- Jamie Oliver extra szűz olíva olaj
- Jamie Oliver rózsaszín Himalája só, frissen őrölt bors
- 4 db egész, lepikkelyezett pisztráng (belek nélkül)
- 1 púpozott evőkanál reszelt torma
- 250ml 20% – os tejföl
- 1 citrom
- friss kakukkfű
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 240 fokra.
2. A krumpli karikákat töröld szárazra, olíva olajba forgasd bele, sózd, borsozd.
3. Tedd egy tepsibe és rakd a sütőbe 15 percre.
4. Mosd meg a pisztrángot, töröld szárazra. Olajozd be, irdald be mindkét oldalát. Sózd és borsozd. A hasába tedd bele a friss kakukkfüvet és citrom karikát.
5. Tedd egy laposabb tepsibe és helyezd a sütőbe a krumplihoz. 12 perc alatt ez is megsül.
6. Amíg a hal és a krumpli sül, készítsd el a mártást. Ehhez fogj egy kisebb keverő tálat, öntsd bele a tejfölt és a tormát. Keverd össze, majd sózd és borsozd.
Tálaláskor a krumplira tedd a mártást, facsarj rá citromlevet!
Jó étvágyat!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: dynamit.hu