Story Highlights
- Jamie Oliver féle - Paradicsomos, bazsalikom omlett
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók
- 2 szál friss bazsalikom
- 3 koktélparadicsom
- 2 nagy szabad tartású tojás
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
- olívaolaj
Omelettet nem mindig kell félbehajtva a töltelékkel megtömni, akkor inkább hagyjuk az omlettet nyitva és szórjuk rá a hozzávalókat, forró grill alatt – sütőbe tedd, amíg fel nem hólyagosodik kissé
1. tépj le bazsalikom leveleket, és durván szaggasd szét őket.
2. Vágjuk a koktélparadicsomokat félbe egy vágódeszkán.
3. üsd fel a tojásokat egy tálba.
4. Add hozzá egy kis csipet sóval és borsot.
5. keverd el egy villával, amíg teljesen össze nem áll.
6. Helyezz a tűzhelyre egy kis teflon serpenyőt alacsony lángon, hogy felmelegedjen. Közben …
7. Tégy ½ evőkanál olívaolajat a serpenyőbe, és kapcsold fel a hőfokot
8. Óvatosan add hozzá a paradicsomot, és 1 percig süsd.
9. Kapcsolja le a hőfokot alacsonyabbra és szórd meg a paradicsomot bazsalikom levelekkel.
10. Óvatosan öntsd hozzá a tojást, majd döntsd meg a serpenyőt, hogy egyenletesen terüljön szét.
11. Egy villával keverd a tojást körül a serpenyőbe egy kissé
12. Amikor az omlettet kezd sülni, de még mindig van egy kis nyers tojást a tetején, konyhai lapáttal az omlettet szélét válaszd el körbe a serpenyőtől, majd hajtsd át az egyik szélét – amikor aranybarna lesz az omlett alja; Az edényt levesszük a tűzről, és csúsztasd az omlettet egy tányérra.
Forrás: jamieoliver.com