Jamie Oliver féle – Hússal töltött Canelloni, recept

Elkészítési idő
60 perc
Hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg darált hús (vegyesen, marha-sertés)
- 12 db. Cannelloni tészta (ennyi fér a jénaimba)
- kb. 350 gramm tejföl
- kb. 20 dkg kemény sajt (parmezán, cheddar vegyesen)
- passata (paradicsompüré)
- Jamie Oliver olíva olaj mindennapi használatra
- só, bors, fokhagyma
- friss petrezselyem
- bazsalikom
- oregano (ablakból)
- 1 gömb mozzarella
Elkészítés:
A darált húst olíva olajon megpirítjuk fokhagymával, majd felengedjük egy kevés húslével, kevés paradicsompürét, oreganót és bazsalikomot teszünk bele és puhára főzzük.
Egy szögletes tűzálló tálba beleöntjük a passatat, amibe jó sok friss bazsalikomot és oreganót keverünk.
A cannelloni csöveket megtöltjük a kihűlt húsos masszával (sziszifuszi munka, én egy zacskó végét kivágtam). Szépen elrendezzük a paradicsom ágyon.
A tejfölt összekeverjük a reszelt sajtokkal, petrezselyemmel, és még bazsalikommal.
Ráöntjük a tésztára, a tetejére még reszelt sajtot és mozzarellát tépkedünk.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, mivel a tészta nyers.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: dynamit.hu