Jamie Oliver féle – Hússal töltött Canelloni, recept

Jamie Oliver féle – Hússal töltött Canelloni, recept

 

Elkészítési idő

60 perc

Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg darált hús (vegyesen, marha-sertés)
  • 12 db. Cannelloni tészta (ennyi fér a jénaimba)
  • kb. 350 gramm tejföl
  • kb. 20 dkg kemény sajt (parmezán, cheddar vegyesen)
  • passata (paradicsompüré)
  • Jamie Oliver olíva olaj mindennapi használatra
  • só, bors, fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • bazsalikom
  • oregano (ablakból)
  • 1 gömb mozzarella

Elkészítés:

hus-toltott-canelloni-recept

A darált húst olíva olajon megpirítjuk fokhagymával, majd felengedjük egy kevés húslével, kevés paradicsompürét, oreganót és bazsalikomot teszünk bele és puhára főzzük.

Egy szögletes tűzálló tálba beleöntjük a passatat, amibe jó sok friss bazsalikomot és oreganót keverünk.

A cannelloni csöveket megtöltjük a kihűlt húsos masszával (sziszifuszi munka, én egy zacskó végét kivágtam). Szépen elrendezzük a paradicsom ágyon.

A tejfölt összekeverjük a reszelt sajtokkal, petrezselyemmel, és még bazsalikommal.

hus-toltott-canelloni-recept2

Ráöntjük a tésztára, a tetejére még reszelt sajtot és mozzarellát tépkedünk.

Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, mivel a tészta nyers.

hus-toltott-canelloni-recept1

 

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: dynamit.hu