Jamie Oliver féle – Fényezett sertésborda

Hozzávalók / 2 adag
A húshoz
- 40 dkg sertés rövidkaraj (bőrös)
- 2 ek olívaolaj
- só ízlés szerint (tengeri)
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- A fényezéshez ízlés szerint
- 2 dkg sárgabarackdzsem
- 2 dkg almapüré
- 2 dkg mangó chutney
- 1 ek juharszirup (vagy méz)
- zsálya ízlés szerint (friss)
- 4 csepp citromlé (bio)
Elkészítés:
A bőrt levágjuk a hússzeletek pereméről. Ezeket hosszában kettőbe vágjuk.
A szeletek mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, sózzuk, és borsozzuk.
Egy serpenyőt megforrósítunk, 1 kk olívaolajat teszünk bele, a bőrcsíkokat beletesszük és addig pirítjuk, sütjük, míg gyönyörű aranybarna – ropogósak lesznek. Ekkor kivesszük őket.
Beletesszük a bordaszeleteket, forgatva 4-5 perc alatt ezeket is aranyszínűre sütjük.
Ekkor sütjük vele az előzőleg olívaolajjal megkent zsályaleveleket fél percig, majd azokat kivesszük.
Kanalazzunk a szeletekre tetszés szerint sárgabarackdzsemet, vagy… stb, egy-egy nagy evőkanállal, és folytassuk a forgatásukat, „bátran pirítsuk addig, amíg egészen sötétvöröses aranyszínűek lesznek, és csodás, ragacsos kéreg képződik rajtuk”.
Megcsepegtethetjük néhány csepp citromlével.
Tálaljuk a pörccel, illenek hozzá öntettel készült zöldségfélék, a friss saláta, az egyszerű főtt rizs, krumplipüré.
költség: 800 Ft
Forrás: nosalty.hu