Jamie Oliver féle – Fényezett sertésborda

Jamie Oliver féle – Fényezett sertésborda

Hozzávalók / 2 adag

A húshoz

  • 40 dkg sertés rövidkaraj (bőrös)
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint (tengeri)
  • fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • A fényezéshez ízlés szerint
  • 2 dkg sárgabarackdzsem
  • 2 dkg almapüré
  • 2 dkg mangó chutney
  • 1 ek juharszirup (vagy méz)
  • zsálya ízlés szerint (friss)
  • 4 csepp citromlé (bio)

Elkészítés:

A bőrt levágjuk a hússzeletek pereméről. Ezeket hosszában kettőbe vágjuk.
A szeletek mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, sózzuk, és borsozzuk.
Egy serpenyőt megforrósítunk, 1 kk olívaolajat teszünk bele, a bőrcsíkokat beletesszük és addig pirítjuk, sütjük, míg gyönyörű aranybarna – ropogósak lesznek. Ekkor kivesszük őket.

jamie-oliver-fele-fenyezett-oldalas
Beletesszük a bordaszeleteket, forgatva 4-5 perc alatt ezeket is aranyszínűre sütjük.
Ekkor sütjük vele az előzőleg olívaolajjal megkent zsályaleveleket fél percig, majd azokat kivesszük.
Kanalazzunk a szeletekre tetszés szerint sárgabarackdzsemet, vagy… stb, egy-egy nagy evőkanállal, és folytassuk a forgatásukat, „bátran pirítsuk addig, amíg egészen sötétvöröses aranyszínűek lesznek, és csodás, ragacsos kéreg képződik rajtuk”.
Megcsepegtethetjük néhány csepp citromlével.
Tálaljuk a pörccel, illenek hozzá öntettel készült zöldségfélék, a friss saláta, az egyszerű főtt rizs, krumplipüré.
költség: 800 Ft

Forrás: nosalty.hu