Jamie Oliver féle – Balzsamecetes, póréhagymás, bazsalikomos sült paradicsom, recept

Elkészítési idő
70 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- 12 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma, hámozva és apróra vágva
- 1 marék friss bazsalikom
- 12 friss babérlevél
- 12 póréhagyma, megmosva, felvágva
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
- 200 ml Jamie Oliver Modénai balzsamecet
- 2 evőkanál Jamie Oliver extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 ° C-ra.
A paradicsomok tetejére késsel vágjunk 1-1 keresztet. Tegyük egy kerámia edénybe a paradicsomokat úgy hogy szorosan legyenek egymás mellett, a szeletelt fokhagyma gerezdeket és az összetépkedett bazsalikomokat a babérlevéllel együtt nyomkodjuk bele a paradicsom közepébe óvatosan.
A paradicsomokat vegyük körbe a póréhagymával, kicsit nyomjuk meg a tetejét úgy hogy ne törjenek össze a paradicsomok de mindenképpen összeérjenek a hagymával.
Bőségesen szórjuk meg sóval és borssal. Öntsük rá a balzsamecet, az olívaolajat, és süssük az előmelegített sütőben egy órán keresztül.
Tálalás előtt vegyük ki a babérleveleket.
Tipp: Az így elkészített paradicsom kiváló alap lehet egy salátának. Pépesítve főzeléknek, alaplének is tökéletes illetve tésztaszósznak.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: dynamit.hu