Jamie Oliver féle – Balzsamecetes, póréhagymás, bazsalikomos sült paradicsom, recept

Jamie Oliver féle – Balzsamecetes, póréhagymás, bazsalikomos sült paradicsom, recept

 

Elkészítési idő

70 perc

Hozzávalók 6 személyre:

  • 12 db paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma, hámozva és apróra vágva
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 12 friss babérlevél
  • 12 póréhagyma, megmosva, felvágva
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 200 ml Jamie Oliver Modénai balzsamecet
  • 2 evőkanál Jamie Oliver extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 ° C-ra.

A paradicsomok tetejére késsel vágjunk 1-1 keresztet. Tegyük egy kerámia edénybe a paradicsomokat úgy hogy szorosan legyenek egymás mellett, a szeletelt fokhagyma gerezdeket és az összetépkedett bazsalikomokat a babérlevéllel együtt nyomkodjuk bele a paradicsom közepébe óvatosan.

A paradicsomokat vegyük körbe a póréhagymával, kicsit nyomjuk meg a tetejét úgy hogy ne törjenek össze a paradicsomok de mindenképpen összeérjenek a hagymával.

sult-paradicsom-balzsamecet-porehagyma-jamie-oilifer-fele

Bőségesen szórjuk meg sóval és borssal. Öntsük rá a balzsamecet, az olívaolajat, és süssük az előmelegített sütőben egy órán keresztül.

Tálalás előtt vegyük ki a babérleveleket.

Tipp: Az így elkészített paradicsom kiváló alap lehet egy salátának. Pépesítve főzeléknek, alaplének is tökéletes illetve tésztaszósznak.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: dynamit.hu