Jamie Oliver féle – Anzac zabpelyhes keksz

Jamie Oliver féle – Anzac zabpelyhes keksz

jamie-oliver-anzac-zabpehely-keksz-kaloria-tablazat

Hozzávalók

  • 100 g sótlan vaj
  • 2 ek golden szirup
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 120 g liszt
  • 80 g zabpely
  • 100 g „barna” porcukor
  • 80 g kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 narancs, héja reszelt

jamie-oliver-anzac-zabpehely-keksz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 ° C / gáz 4. Végy elő 2 nagy tepsit a zsírpapírral

Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben alacsony lángon, majd keverjünk bele az arany szirupot. Egy kis tálban keverd össze a szódabikarbónát, 3 evőkanál forró vízzel, majd keverjük bele a vajat.

Keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, cukort és kókuszt egy közepes tálban. Csinálj egy kis mélyedést a közepén, majd adjuk hozzá a vajas keveréket, vanília kivonatot és a narancs héját. Keverd össze az egészet.

Végy egy púpozott evőkanálnyit a kevert tésztából az előkészített tepsire – majd folytasd a többivel, így durván 3 cm hely legyen közöttük. Helyezd a forró sütőbe a tepsiket, körülbelül 10 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. majd rácsos felületen hűtsd ki.

Forrás: jamieoliver.com