Jamie Oliver féle – Angol hagymaleves zsályával és cheddar sajttal, recept

Jamie Oliver féle – Angol hagymaleves zsályával és cheddar sajttal, recept

 

Elkészítési idő
70 perc

Hozzávalók 8 személyre:

  • diónyi vaj
  • 1-2 evőkanál Jamie Oliver olívaolaj
  • nagy marék friss zsályalevél, kb 8 darab félretéve a tálaláshoz
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 felszeletelt lila hagyma
  • 3 felszeletelt vöröshagyma
  • 3 felszeletelt mogyoróhagyma
  • 300 g felszeletelt póréhagyma
  • Jamie Oliver Himalájai só, frissen őrölt bors
  • 2 liter forró alaplé (csirke vagy marhahús leves)
  • 8 szelet szikkadt kenyér
  • 200 g reszelt cheddar sajt
  • Worcestershire szósz

Elkészítés:

A vajat, olívaolajat, zsályát és a zúzott fokhagymát egy mély lábosban összemelegítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat és megszórjuk (ízlés szerint) sóval, borssal. Lassú tűzön 30 percig fedő alatt (résnyire félrehúzva) főzzük, majd 20 percig fedő nélkül pároljuk, időnként megkavarjuk.Elkészítjük a 2 liter levesalapot majd a párolt hagymához adjuk, felforraljuk majd 10-15 percig ismét főzzük.

A kenyérszeleteket megpirítjuk.A levest öblös tűzálló tányérkákba szedjük vagy egy nagy tűzálló tálba, rárakjuk a pirítóst (vagy a teljes kenyérszeletet vagy nagyobb darabkákat) kicsit nyomjuk rá a kenyeret a levesre, szórjuk meg sajttal és öntözzük meg pár csepp Worcestershire szósszal.

angol-hagymaleves-jamie-oliver-fele

A tálkákat rakjuk tepsire és toljuk a forró sütőbe, csak annyi idő szükséges a sütőben hogy a sajt ráolvadjon.

A díszítéshez szánt zsálya leveleket a sajt pirítás előtt is rátehetjük a kenyérszeletekre (kicsi olíva olajjal locsoljuk meg) vagy a találás előtt rakjuk a pirítós tetejére.Minél többféle hagymát használunk, annál ízletesebb lesz a levesünk Jamie szerint.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!!!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: dynamit.hu