Jamie Oliver: Csirkés, gombás sült spagetti – Spagetti Tetrazzini

Hozzávalók:
• 20g / egy kis maroknyi szárított vargánya gomba
• olívaolaj
• 4 csirkecomb, kicsontozva, megnyúzva és falatnyi nagyságú darabokra vágva
• tengeri só és frissen őrölt fekete bors
• 2 gerezd fokhagyma, hámozott és apróra vágott
• 350g / 2 marék vegyes friss gomba, megtisztítva és darabokra szakítva
• 200ml fehér bor
• 455g száraz spagetti
• 500ml tejszín
• 200g parmezán sajt, reszelt
• egy szál friss bazsalikom levelei
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Tegyük a vargánya gombát egy tálba, öntsünk rá annyi forró vizet, hogy ellepje és hagyjuk ázni néhány percig. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt olívaolajjal.
2. Dobjuk bele a csirkehús darabokat, sózzuk, borsozzuk. Szűrjük le a vargányát és tartsuk meg az áztató vizet. Dobjuk a gombát is a serpenyőbe, adjuk hozzá a fokhagymát . Öntsük fel a borral és az áztató vízzel, majd vegyük takarékra a hőmérsékletet.
3. Pároljuk óvatosan, amíg a csirkehús megfő és a levéből kicsit elfő.
4. Közben főzzük meg a spagettit, szűrjük le. A csirkéhez adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel ezzel is, majd zárjuk le alatta a tüzet. Fűszerezzük sóval, borssal. Keverjük hozzá a spagettit, a parmezán 3/4-ét és az összes bazsalikomot. tegyük az egészet egy tűzálló serpenyőbe, szórjuk meg a maradék sajttal és süssük aranybarnára.
Forrás: jamieoliver.com