Jamie Oliver – Citrom sorbet, recept

” próbáljatok meg beszerezni szicíliai vagy amalfi partról származó citromot – sokkal drágább lesz, mint a sima szokványos citrom, de az íze tökéletes. Hozzá adhattok a Szorbéhoz egy kupica vodkát vagy grappát is – így viszont már csakis felnőtteknek !”
szervírozás 8-10 perc
elkészítés: 10 perc + a fagyasztás
A Jamie Oliver – Citrom sorbet, hozzávalói:
- 150 g porcukor
- 8 db nem viaszos citrom (kb 300ml jcitromlé lesz belőle)
A Jamie Oliver – Citrom sorbet, elkészítése:
Finomra lereszeljük a citromhéjat egy lábosba, majd add hozzá a cukrot és 250ml hideg vizet. Takarékon melegítsd, amíg a cukor el nem olvad, kb 5 perc. Majd szűrd le egy fimon lyukú szitán egy tálba, majd helyezd bele vissza a citrom hékój felét a tálba és a maradékot dobd ki.
Ha ez kész, akkor az összes citrom levét facsard ki és mag nélkül mehet a tálba. Kevered el kól és mehet a fagyasztóba kb 30 percig
Majd helyezd a fagyalatgépbe majd addig kavartasd, amíg sorbet állagú nem lesz. Felszolgálás előtt 2 órát fagyaszd le
Forrás: jamieoliver