Jamie Oliver – Brandy-s Vajas Zsemle Felfújt

Jamie Oliver – Brandy-s Vajas Zsemle Felfújt

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 dl tej
  • 6 dl tejszín
  • 4 tojás
  • 6 zsemle
  • 1 vaníliarúd
  • 17 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 cl brandy
  • maréknyi apróra vágott aszalt sárgabarack
  • 1 narancs reszelt héja
  • a szóráshoz porcukor

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet. A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk ebbe a krémbe.

Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a maradék tojáskrémet. Meglocsoljuk a brandyvel, megszórjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackkal és a reszelt narancshéjjal. A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőbe toljuk, és 45 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.