Jamie Oliver – Brandy-s Vajas Zsemle Felfújt

Hozzávalók 6 személyre:
- 6 dl tej
- 6 dl tejszín
- 4 tojás
- 6 zsemle
- 1 vaníliarúd
- 17 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 cl brandy
- maréknyi apróra vágott aszalt sárgabarack
- 1 narancs reszelt héja
- a szóráshoz porcukor
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt lábosba öntjük, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. Felforraljuk, majd a vaníliarudat kivesszük. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként beleöntjük a forró tejet. A zsemlét ujjnyi vastagon felszeleteljük, megvajazzuk, és belemártjuk ebbe a krémbe.
Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a maradék tojáskrémet. Meglocsoljuk a brandyvel, megszórjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackkal és a reszelt narancshéjjal. A tálat vízzel félig teli tepsibe állítjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőbe toljuk, és 45 perc alatt ropogós kérget sütünk rá.