Jamie Oliver – A legfinomabb tepsis krumpli, recept
Jamie Oliver – A legfinomabb tepsis krumpli Hozzávalói 4 személyre:
- 1 kg krumpli
- 3 evőkanál liba v. sertészsír
- 3 evőkanál búzadara
- só
Jamie Oliver – A legfinomabb tepsis krumpli Elkészítée:
1. Melegítsd elő a sütőt minimum 220 fokra.
Fogj egy tepsit (magasabb falút) és kanalazd bele a zsírt. A tepsit ezután tedd a sütőbe, hogy a zsír felforrósodjon.
2. Hámozd meg a krumplit, vágd nagyobb kockákra, majd sós vízben főzd addig amíg még félig kemény.
3. Öntsd le róla a vizet és az edénybe keverd hozzá a búzadarát. Hagyd állni egy kicsit.
4. Nagyon óvatosan vedd ki a tepsit a sütőből és öntsd a krumplit a tepsibe. Vigyázz a forró zsírra, nehogy megégesd magad!
5. Jól keverd el a krumplit a zsírral, sózd meg és tedd vissza a sütőbe.
6. Süsd kb. 30 percig, amíg a krumpli ropogós, aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: dynamit.hu