Ízletes Szent Jakab kagyló – recept

Az Ízletes Szent Jakab kagyló Hozzávalói :
- 8-10 db szent jakab kagyló
- 2 lime leve
- 2 vanília rúd
- só
- bors
- 3-4 ek olíva olaj
- kapor
Az Ízletes Szent jakab kagyló elkészítése:
A szent jakab kagylókat megpucoljuk és mindkét oldalát beirdaljuk. Először egy friss pácot kell neki készíteni; facsarj ki két db lime-ot, majd a vanília rudakat vágd be, de csak az egyik oldalát ( ne vágd át), hogy ki tudd egyszerre kaparni belőle a belső magvakat és a zselé szerű részt.
Mehet a lime levéhet, sózd borsozd és alaposan keverd össze; mehet hozzá még az olíva olaj. Keverd össze jó alaposan, hogy a lime leve és az olíva olaj alaposan emulgeálódhasson – vegyüljön.
Ezen „dresszing – páclé”-hez mehetnek a kagylók, forgasd bele jó alaposan és hagyd több órán át benne pácolódni.
Forrósíts fel egy serpenyőt, mehet bele egy kevés olíva olaj és süsd meg szép arany barnára a kagylók két oldalát, max 1,5 percig mindkét oldalt, mert különben megkeményedik.
Ha kész a maradék páclé mehet a serpenyőbe, forrald fel és ez lesz a kagyló dresszingje. Kaporral megszórva tálald.
Ízletes Szent Jakab kagyló Kész:)
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: streetkitchen.blog.hu