Ízletes sült csirkemell zöldséges, tejszínes szószban – recept

A krémes szószban sült csirkemell teljesen új ízélményt nyújt.
Ilyen finom rég volt a csirkemell! Könnyen lehet, hogy ez a fogás a család új kedvence lesz a különleges ízkavalkádot adó hozzávalóktól. Baloghné Kele Judit receptjét érdemes hosszabb távon is megőrizni.
A Ízletes sült csirkemell zöldséges, tejszínes szószban Hozzávalói 4 személyre:
Szószhoz
- 10 dkg cheddar sajt
- 3 karalábé
- 3 szál répa
- 2 dl tejszín
- 2 vöröshagyma
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl fehérbor
- 1 zöldségleveskocka
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Csirkéhez
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- provence-i fűszerkeverék
- só
- bors
Elkészítés: 20 perc, sütés: 35 perc
A Ízletes sült csirkemell zöldséges, tejszínes szószban Elkészítése:
- A csirkemellet mosd meg, és vágd négy részre. Dörzsöld be a fűszerkeverékkel, sózd, borsozd, majd tekerd be három-három szelet baconbe. Teríts rá fóliát, és tedd a hűtőbe egy órára. Kis pácolás után egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és a hús minden oldalát pirítsd meg.
- A karalábét pucold meg, kockázd fel, a répát pedig vágd kétujjnyi vastag darabokra. A vöröshagymát kevés olívaolajon párold üvegesre, add hozzá a zöldségeket, öntsd fel két és fél deci vízzel, és a leveskockát hozzáadva főzd roppanósra. A tejszínt keverd simára a keményítővel, rakd a zöldségekhez, öntsd hozzá a bort, és forrald össze. Zárd el alatta a lángot, majd keverd hozzá a sajtot, ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
- Öntsd a zöldségszószt egy kivajazott hőálló tálba, rakd bele a csirkemelleket, és told 200 fokos sütőbe. Süsd 30 percig, majd amikor már minden puha, szórd meg kevés reszelt sajttal, és hagyd még öt percig a sütőben.
Forrás: femina