Ízletes sertés karaj – BBQ módon

Ízletes sertés karaj – BBQ módon

Hozzávalók

főre:
A hús
1.1 kg sertés karaj (csont nélküli)
A száraz páchoz
1 csapott evőkanál só
1 csapott evőkanál cukor – barna
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
1 csapott teáskanál chili (őrölt)
1 csapott teáskanálfokhagymapor
0.5 teáskanál bors – fekete (őrölt)
BBQ szósz

TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
260 perc

Elkészítés

1
A szárazpác (RUB) összes hozzávalóját összekeverjük egy tálban.

BBQ-sertés-karaj-recept122
A hús felületébe jó erősen bedörzsöljük a száraz pácot, majd félretesszük, míg begyújtjuk a bbq sütőt.

BBQ-sertés-karaj-recept123

BBQ-sertés-karaj-recept1234
3
A bbq sütő egyik felében izzítsunk jó sok parazsat, a másik felébe tegyünk zsírfogó tálcát. E fölé fog kerülni a hús.

4
A zsírfogó fölé kerül a hús, a parázs fölé egy fém tálban víz. Lezárjuk a bbq sütőt és 3 órán át sütjük a húst 120 és 130 C között. A hőfokot szigorúan bbq hőmérővel kontorlláljuk! A hőmérsékletet a sütőn lévő szellőzők bezárásával tudjuk csökkenteni, kinyitásukkal növelni. Egy ilyen hosszú sütés alatt legalább egyszer fel kell majd izzó parázzsal tölteni, erre is készüljünk fel.

BBQ-sertés-karaj-recept12345
5
A 3 óra elteltével alul-fölül vastagon leecseteljük a bbq szósszal. Ezt 30 perc múlva megismételjük. (A bbq szósz receptjét itt az oldalon szintén megtalálod!)

BBQ-sertés-karaj-recept123456
6
Újabb 30 perc múlva el is készült a hús.

BBQ-sertés-karaj-recept1234567

BBQ-sertés-karaj-recept12345678
7
Felszeleteljük és a maradék bbq szósszal, sült burgonyával tálaljuk.