Ízletes Marhahátszín grill nyárs, Avokádó mártogatóssal
HOZZÁVALÓK:
- 2 kaliforniai paprika
- 6 evőkanál olaj
- 50 dkg marhahátszín
- 4 fej hagyma
- Az avokádómártáshoz:
- 1 citrom
- 1 avokádó
- 1 paradicsom
- 1 kis fej hagyma
- 1 csipet chili
ELKÉSZÍTÉS:
Tisztítsuk meg a húst, majd kockázzuk fel! A hagymát hámozzuk meg, vágjuk négybe! A paprikát megmossuk, felkockázzuk. Húzzuk nyársra a húst a paprikával és a hagymával felváltva!A mártáshoz a paradicsomot hámozzuk meg, majd vágjuk apróra! A citrom levét kicsavarjuk. Hámozzuk meg az avokádót, magját távolítsuk el, a húsát törjük össze, majd rögtön keverjük el a citromlével!
Hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát. Sóval, borssal, és chilivel ízesítjük.
Hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát. Sóval, borssal, és chilivel ízesítjük.
Kenjük meg olajjal a nyársakat, és grillrácson folyamatosan forgatva süssük meg! Kb. negyed óra alatt sül meg. Sóval és borssal ízesítjük, avokádómártással kínáljuk.