Izgalmas recept vacsorára: citromos-fokhagymás rizottó, recept
A rizottót rengetegféleképpen lehet készíteni, ám egy dologban minden változata meg kell hogy egyezzen: a fantasztikusan krémes textúrában. A következő receptben igazi friss ízek, citrom és fokhagyma teszik izgalmassá a hagyományos rizottót.
A rizottó igazi komfortétel: ahogy a szánkban megérezzük a krémes textúrát, egyből mintha minden bajunkat elfújták volna! Ha te is megkívántad, de eddig tartottál azelkészítésétől, próbáld ki a most következő receptet, amiben olyan friss ízek keverednek, mint a citrom és a fokhagyma, zöldborsóval keveredve. Az elkészítésben egy videó is a segítségedre lesz.
A citromos-fokhagymás rizottó Hozzávalói:
- 2-4 adaghoz
- 1 ek. vaj
- 1 hagyma, felaprítva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 250 g arborio rizottórizs
- 850 ml zöldséges alaplé
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 1 citrom leve
- reszelt parmezán, friss petrezselyem a tálaláshoz
A citromos-fokhagymás rizottó Elkészítése:
Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Párold rajta kicsit a hagymát és a fokhagymát.
Öntsd rá a rizst és pirítsd 1 percig.
A zöldségalaplé körülbelül egyhatodát öntsd először hozzá. Ha felszívódott, a maradékot két részletben add hozzá.
Keverd hozzá a borsót és a citromlevet és főzd még 3-4 percig.
Reszelt parmezánnal megszórva és friss petrezselyemmel megkínálva tálald. Jó étvágyat!
Forrás: nlcafe