itt van a szezonja – Mentás sült alma és szilva joghurtfagylalttal
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 db alma
• 4 db szilva
• ½ citrom frissen facsart leve
• 3 ek. + 2 tk. kristálycukor
• 4 mentalevél
• 1 kk. őrölt fahéj
• ¼ cs. leveles tészta
• 8 gombóc joghurtfagylalt
Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, a szilvákat kimagozzuk.
2. A gyümölcsök húsát nagyobb cikkekre vágjuk, összeforgatjuk a citromlével, a fahéjjal, a mentalevélkékkel, 3 ek. kristálycukorral, és az egészet 140 fokra előmelegített sütőben 1,5 órán keresztül sütjük.
3. A leveles tésztából 4 db kb. 2,5 cm széles csíkot vágunk. A csíkokat megtekerjük, sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, megszórjuk 2 teáskanálnyi kristálycukorral, és 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
4. A még langyos sült gyümölcsöket poharakba kanalazzuk, mindegyikre két gombóc joghurtfagyit, valamint egy csavart leveles csíkot rakunk, és a desszertet azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 90 perc
Forrás: nlcafe.hu