Isteni villámsüti: epres mangós cobbler

Isteni villámsüti: epres mangós cobbler

Jani megmutatja milyen egy igazi, színpompás cobbler. Az eper, mangó és alma harmóniáját már csak a gyümölcsök közé csempészett kókuszreszelék teszi még frenetikusabbá. Bár 6-8 személyre írtuk a receptet, mi azért hatan is elpusztítottuk, mert nagyon FINOM!

epres mangós cobbler

Az epres mangós cobbler Hozzávalói (6-8 személyre):

  • 1/2 kg eper
  • 2 hámozott alma
  • 1 mangó
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg barnacukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tojás

epres mangós cobbler

A megmosott, felnegyedelt epret, felkockázott almát és mangót egy hőálló tálba tesszük, majd rászórjuk a barnacukrot, a keményítőt, a kókuszreszeléket és az egészet alaposan összeforgatjuk.

Robotgéppel összekeverjük a lisztet, barnacukrot, sütőport és a sót. Majd hozzáadjuk a hideg vajkockákat és egészen addig keverjük, amíg morzsás lesz. A tejszínt és a tojást egy habverő összekeverjük és a lisztes keverékkel addig keverjük, amíg a tészta összeáll. A tésztát kanállal a gyümölcsre szaggatjuk és megszórjuk egy kis barnacukorral. 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Cobbler tészta recept copyright by Dóra. 

Forrás: Streetkitchen