Isteni villámsüti: epres mangós cobbler
Jani megmutatja milyen egy igazi, színpompás cobbler. Az eper, mangó és alma harmóniáját már csak a gyümölcsök közé csempészett kókuszreszelék teszi még frenetikusabbá. Bár 6-8 személyre írtuk a receptet, mi azért hatan is elpusztítottuk, mert nagyon FINOM!
Az epres mangós cobbler Hozzávalói (6-8 személyre):
- 1/2 kg eper
- 2 hámozott alma
- 1 mangó
- 15 dkg kristálycukor
- 1 ek kukoricakeményítő
- 3 ek kókuszreszelék
- 25 dkg liszt
- 5 dkg barnacukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 10 dkg hideg vaj
- 1,5 dl tejszín
- 1 tojás
A megmosott, felnegyedelt epret, felkockázott almát és mangót egy hőálló tálba tesszük, majd rászórjuk a barnacukrot, a keményítőt, a kókuszreszeléket és az egészet alaposan összeforgatjuk.
Robotgéppel összekeverjük a lisztet, barnacukrot, sütőport és a sót. Majd hozzáadjuk a hideg vajkockákat és egészen addig keverjük, amíg morzsás lesz. A tejszínt és a tojást egy habverő összekeverjük és a lisztes keverékkel addig keverjük, amíg a tészta összeáll. A tésztát kanállal a gyümölcsre szaggatjuk és megszórjuk egy kis barnacukorral. 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Cobbler tészta recept copyright by Dóra.
Forrás: Streetkitchen