Isteni recept: narancsos csokis keksz

Most egy olyan keksz receptet hoztam Nektek, amiben a cukrot kicseréltem egészséges nyírfacukorra, a sima lisztet pedig teljes kiőrlésűre és dióra. Elég jól hangzik eddig, ugye?
A narancsos csokis keksz, Amire szükséged lesz kb. 25 db kekszhez:
- 12 dkg teljes kiőrlésű lisz
- 5,5 dkg nagyon alaposan ledarált dió
- 6 dkg Nyírfacukor
- 1 csipet só
- 10 dkg hideg vaj
- 1 evőkanál vanília esszencia (házilag így készítheted el)
- 1 bio narancs reszelt héja (sok helyen kapható már, pl. Spar, Lidl)
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál víz
- 5 dkg csokoládé
Gyorsan dolgozd össze, akkor jó, ha nagyjából egyforma morzsák vannak a keverőtálban. Most jöhet a tojás sárgája és a víz. Majd gyors mozdulatokkal gyúrd tésztává. Elég ragadós lesz, de amint eléri a homogén tészta állapotot, hagyd abba a munkát. Tedd folpack-ba, és formázz belőle egy szabályos hengert! A fólia között nagyon könnyen alakíthatod majd a masszát. A lényeg, hogy szépen nyomkodd össze, szabályos formájúra. Csavard készre a fóliával, és rakd be a mélyhűtőbe 30-40 percre.
Amikor kiveszed, éles késsel vékony, maximum fél centis karikákra vágd, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg a kekszeket 170-175 fokon 18-20 percig. Figyeld a sütődet, szép arany színűnek kell lenniük, nem barnának. Amikor kiveszed, akkor még puhák, amikor kihűlnek, akkor keményednek meg teljesen.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: masni.cafeblog.hu