Isteni őszi édesség: karamellás sült alma, recept

Isteni őszi édesség: karamellás sült alma, recept

Nem múlhat el ősz isteni almás édességek nélkül. Ha valami egyszerű receptet keresel, próbáld ki ezt a karamellás sült almát!

Amíg a nyár százféle színes gyümölcsét gyászoljuk, emlékeztessük magunkat arra, hogy az ősszel párhuzamosan eljött az alma és ezzel az almás sütik ideje! Mindjárt jobb a kedvünk, igaz? Most egy könnyen összedobható sült alma receptje következik.

A karamellás sült alma Hozzávalói:
8-10 adaghoz

A töltelékhez:

  • 7 alma
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. fahéj
  • 1/2 tk. só
  • 2 ek. liszt
  • 1 csésze barna cukor

A  feltéthez:

  • 1/2 csésze vaj, kockákra törve
  • 1 tk. fahéj
  • 1/2 csésze fehér cukor
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/3 csésze liszt

A karamellás sült alma Elkészítése:

Hámozd meg, szeleteld, majd kockázd fel az almákat.
Öntsd rájuk a citromlevet, a sót, a fahéjat, a lisztet és a barna cukrot. Keverd el alaposan, majd tedd félre. Helyezd el egy kerámiatepsiben az almákat.
Egy másik tálban keverd össze a feltét hozzávalóit, majd szórd meg vele az almát.
180 fokon 40-45 percig süsd.
Hagyd hűlni 10 percet, majd tálald vaníliafagyival.

karamellás sült alma
Forrás: nlcafe