Isteni Cseresznyés torta, recept
Az Isteni Cseresznyés torta Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
A tortalaphoz:
- 4 tojás
- 4 kanál napraforgó olaj
- 4 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- 1 kk sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg magozott cseresznye
- 4 kanál amaretto likőr
- 4 kanál víz
- 15 dkg cukor
- 5 lap zselatin
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg vaj
A díszítéshez:
- cseresznye formájú és ízű zselés cukorka
(vagy kandírozott cseresznye)
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsöpögtetjük az olajat, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk.
A cseresznyére öntjük a vizet, a cukrot és pár percig forraljuk. Hozzáadjuk a likőrt és további 3-4 percig forraljuk. A tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a megpuhult, víztől kicsavart zselatinlapokat. Jól lehűtjük.
A mascarponet habosra keverjük a puha vajjal, beledolgozzuk a kihűlt, megdermedt cseresznyét is.
A kihűlt tésztát három lapra vágjuk, megtöltjük és kivülről is bevonjuk a krémmel.
Tetszőlegesen díszítjük, jól behűtjük.
Forrás: kisildi