Isteni Cseresznyés torta, recept

Isteni Cseresznyés torta, recept

 

Az Isteni Cseresznyés torta Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

A tortalaphoz:

  • 4 tojás
  • 4 kanál napraforgó olaj
  • 4 kanál cukor
  • 4 kanál liszt
  • 1 kk sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg magozott cseresznye
  • 4 kanál amaretto likőr
  • 4 kanál víz
  • 15 dkg cukor
  • 5 lap zselatin
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg vaj

A díszítéshez:

  • cseresznye formájú és ízű zselés cukorka
    (vagy kandírozott cseresznye)

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsöpögtetjük az olajat, hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk.
A cseresznyére öntjük a vizet, a cukrot és pár percig forraljuk. Hozzáadjuk a likőrt és további 3-4 percig forraljuk. A tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a megpuhult, víztől kicsavart zselatinlapokat. Jól lehűtjük.
A mascarponet habosra keverjük a puha vajjal, beledolgozzuk a kihűlt, megdermedt cseresznyét is.
A kihűlt tésztát három lapra vágjuk, megtöltjük és kivülről is bevonjuk a krémmel.
Tetszőlegesen díszítjük, jól behűtjük.

Forrás: kisildi