Ínycsiklandó olasz – húsgombócos spagetti

Ínycsiklandó olasz  – húsgombócos spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg hámozott paradicsomkonzerv
  • 50 dkg darált marhahús
  • 50 dkg spagetti
  • 20 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál só
  • zsemlemorzsa
  • bor
  • olaj

Elkészítés: 80 perc

Elkészítés:

olasz-husgomboc-spagetti
A húsgombóchoz a darált húst gyúrd össze tojással, sóval, borssal, egy gerezd zúzott fokhagymával, és annyi zsemlemorzsával, hogy a massza összeálljon. Formálj belőle falatnyi golyókat, és tedd a hűtőbe minimum egy órára, de ott maradhat akár egy egész éjszakán át is.

Vágd apróra a vöröshagymákat, és pirítsd üvegesre kis lángon, kevés zsiradékon. Add hozzá a két átpréselt fokhagymát, a bazsalikomot és az oregánót. Kicsit hagyd, hogy a fűszerek kiengedjék az illatukat, majd mehet hozzá a hámozott, felvagdalt paradicsom is. Nagyobb lángon forrald fel, utána a legkisebb fokozaton rotyogtasd 45 percig.

Amíg a paradicsomos szósz készül, tégy kevés olajat egy serpenyőbe, és süsd ki rajta a húsgolyókat. Ha már barnák, akkor biztosan átsültek. Azért vágj félbe egyet, és ellenőrizd. Ha elkészültek a gombócok, itasd le róluk a felesleges olajat papírtörlővel.

Végül főzd ki bő, sós vízben roppanósra a tésztát, majd szűrd le. Tálaláskor rakd rá a paradicsomszószos golyókat, szórd meg reszelt sajttal, és bazsalikomlevéllel díszítsd.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: femina.hu