Ínycsiklandó, fűszeres lecsós Csirke – Egyszerű, ízletes egytálétel
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkemellfilé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 2 paprika
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 mokkáskanál majoránna
- só
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, főzés: 30 perc
Elkészítés:
A húst mosd meg, és vágd kisujjnyi széles csíkokra. A szalonnát kockázd fel, majd süsd zsírjára, ha szükséges, pótold a zsiradékot. Fonnyaszd meg rajta a felszelt vöröshagymát. Tedd bele a csirkét, és kevergesd fehéredésig. Utána mehet bele a felvágott paprika és a paradicsompüré. Vizet nem szükséges hozzáadni, mert a hús bő levet ereszt.
Sózd, borsozd ízlés szerint, azt azért vedd számításba, hogy a szalonnától is sós lesz a hús. Majd teheted bele az áttört vagy kicsire vágott fokhagymát, végül szórd rá a pirospaprikát is. Fedd le, addig főzd, amíg a csirke megpuhul, ez mintegy 20 perc, utána nagyobb lángon pirítsd meg. Közben készítsd el a köretet, majd keverd jól a puhára sült húshoz, és frissen, melegen tálald.
Forrás: femina.hu