2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Inteligens Krémes, vagy sült madártej?

Inteligens Krémes, vagy sült madártej?

Story Highlights

  • Még ezer éve a fórumos csajok írtak róla, mindig kíváncsi voltam, hogy milyen lehet. Olyan süti, ami a sütés alatt lesz három rétegű, lesz egy alja, egy krém és egy piskótás szerű a tetején.

 

Most, hogy Ildihez mentünk vendégségbe, gondoltam, kipróbálom. Nem is tudom, én krémesnek nem nevezném, bár krémes az tény, de mégsem olyan, mint az igazi. Inkább olyan tejespite-szerű. Finom vaníliás, de még hiányozott mellé valami íz, így egy kis csokival megbolondítottam. Tökéletes lehet hozzá valami gyümölcsszósz is.

Az Inteligens Krémes Hozzávalói:

  • 8 tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 9 evőkanál liszt
  • 1 liter tej

Inteligens Krémes

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket kemény habbá vertem. A sárgájákat a cukorral habosra kevertem habverővel, majd hozzáadtam a vaníliás cukrot, a megolvasztott vajat, a lisztet és a tejet adagonként. A végén összekevertem a tojásfehérjével. Kivajazott tepsibe öntöttem, és 175 fokon 30 percet sütöttem, majd 110 fokon még 30 percet.

A végén kicsit ráborult még egy kis 70%-os olvasztott étcsokoládé. Így volt az igazi.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Gyors hópehely (bögrésen is)

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! A Gyors hópehely Hozzávalói kb. 50 darab nagyobb süteményhez: A tésztához: – másfél...

Close