Inteligens Krémes, vagy sült madártej?

Most, hogy Ildihez mentünk vendégségbe, gondoltam, kipróbálom. Nem is tudom, én krémesnek nem nevezném, bár krémes az tény, de mégsem olyan, mint az igazi. Inkább olyan tejespite-szerű. Finom vaníliás, de még hiányozott mellé valami íz, így egy kis csokival megbolondítottam. Tökéletes lehet hozzá valami gyümölcsszósz is.
Az Inteligens Krémes Hozzávalói:
- 8 tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 9 evőkanál liszt
- 1 liter tej
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket kemény habbá vertem. A sárgájákat a cukorral habosra kevertem habverővel, majd hozzáadtam a vaníliás cukrot, a megolvasztott vajat, a lisztet és a tejet adagonként. A végén összekevertem a tojásfehérjével. Kivajazott tepsibe öntöttem, és 175 fokon 30 percet sütöttem, majd 110 fokon még 30 percet.
A végén kicsit ráborult még egy kis 70%-os olvasztott étcsokoládé. Így volt az igazi.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu