Indiai fűszeres húsgolyók, recept

Az Indiai fűszeres húsgolyók Hozzávalói:
A csirke meatballhoz:
- 2 db (kb. 1/2kg) csirkemell filé
- 200 g szikkadt kenyér
- kb. 75 ml tej
- 2 db tojás
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 ek olaj
A szoszhoz:
- 1 vöröshagyma
- 2-3 g fokhagyma
- 1 chili
- 1,5 dl kókusztej
- 1,5 dl zsíros tejszín
- 1 tk kurkuma
- 1 tk romai kömény
- 2 tk garam masala
- friss gyömbér
A tejben megáztatjuk a kenyérszeleteket. A hús nagyobb kockákra vágjuk, majd egy aprítóval „ledaráljuk”. A darált húshoz adjuk a kifacsart kenyeret, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és aprított petrezselyemmel ízesítjük, összegyúrjuk és golyókat formázunk belőle. Forró serpenyőben, egy kis olajon aranybarna kérget sütünk nekik, majd kivesszük őket és félretesszük.
A visszamaradt olajon megdinszteljük az aprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott chili paprikát és a reszelt gyömbért. Belekeverjük a kókusztejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a kurkumát, római köményt és garam massala keveréket. Sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a golyókat és kézre főzzük. Basmati rizzsel, friss korianderrel tálaljuk.