Indiai fűszeres húsgolyók, recept

Indiai fűszeres húsgolyók, recept

 

Az Indiai fűszeres húsgolyók Hozzávalói:

A csirke meatballhoz:

  • 2 db (kb. 1/2kg) csirkemell filé
  • 200 g szikkadt kenyér
  • kb. 75 ml tej
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek olaj

A szoszhoz:

  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 g fokhagyma
  • 1 chili
  • 1,5 dl kókusztej
  • 1,5 dl zsíros tejszín
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk romai kömény
  • 2 tk garam masala
  • friss gyömbér

A tejben megáztatjuk a kenyérszeleteket. A hús nagyobb kockákra vágjuk, majd egy aprítóval „ledaráljuk”. A darált húshoz adjuk a kifacsart kenyeret, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és aprított petrezselyemmel ízesítjük, összegyúrjuk és golyókat formázunk belőle. Forró serpenyőben, egy kis olajon aranybarna kérget sütünk nekik, majd kivesszük őket és félretesszük.

A visszamaradt olajon megdinszteljük az aprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott chili paprikát és a reszelt gyömbért. Belekeverjük a kókusztejet és a tejszínt. Hozzáadjuk a kurkumát, római köményt és garam massala keveréket. Sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a golyókat és kézre főzzük. Basmati rizzsel, friss korianderrel tálaljuk.

Indiai fűszeres húsgolyók

Forrás: Streetkitchen