Íme a tökéletes almás pite receptje

Készítsd el a hagyományos és mennyei ízű almás pite receptjét. Kövesd a leírást lépésről-lépésre és egészen biztosan nem rontod el a tökéletes magyar süteményt. Hogy pillanatok alatt a család kedvence lesz, abban pillanatig sem kételkedünk.
Gondoltad volna, hogy a magyar almás pite világhírű? Pedig így van, sok helyütt megpróbálkoznak vele, de igazán jól természetesen a hagyományos receptet mi magunk, magyarok készítjük. Almás pite ugyanakkor számtalan módon készül a világban. Mégis a legfinomabb receptet csak mi ismerhetjük. Kövesd a leírást, és süsd meg a legfinomabb tradicionális süteményt.
Hozzávalók a hagyományos almás pitéhez
- 1,5 kg alma
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 nagy tojás
- 4 ek. morzsa
- 2 ek. tejföl
- 2 tk. sütőpor
- 2 tk. vaníliaaroma
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 1 citrom leve
Így készül a tökéletes almás pite
Melegítsd elő a sütőt 185 fokra. Vajazz és lisztezz ki egy szögletes tepsit.
Az almát hámozd meg, nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg a citromlével, hagyd kicsöpögni a levét, majd keverd hozzá a fahéjat.
Mérd ki a lisztet, keverd bele a sót, a sütőport és a porcukrot. Add hozzá a puha vajat, a tejfölt, a tojássárgákat és a vaníliaaromát is. Alaposan gyúrd össze a békebeli almás pitetésztáját, majd készíts belőle két azonos méretű cipót.
A tészta egyik felét egyenletesen simítsd az előkészített tepsibe. Szórd meg a morzsa felével, és terítsd el rajta a fahéjas almát. Fedd be a klasszikus almás pitét a tészta másik felével. Villával kissé szurkáld meg, a kissé felvert tojásfehérjével alaposan kenegesd át.
Told a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd 35-40 percig, vagy amíg szépen megpirul. Az elkészült süteményt, hagyd a tepsiben kihűlni, majd kockákra vágva, fahéjas porcukorral meghintve kínáld.
Forrás: nlcafe