Forrás: femina.hu
Illatos és szaftos ebéd 25 perc alatt ! – Fűszerkéregben sült szűzpecsenye
Hozzávalók
- 50 dkg szűzpecsenye – két kisebb darab
- 8 dkg vaj
- 1 csapott evőkanálnyi kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A fokhagymát reszeld le, a húst tisztítsd meg jó alaposan. A fűszereket és a fokhagymát egy kis tálkában gyűjtsd össze, önts rájuk egy kis olívaolajat, keverd őket össze, majd ezzel dörzsöld be jó alaposan a húst. Ha van rá időd, tedd a hűtőbe egy órára pácolódni, de ha ez kimarad, akkor se lesz nagy baj.
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, csöpögtess mellé némi olívaolajat is, majd ha már elég forró az olaj és a vaj keveréke, pirítsd meg benne a hús minden oldalát hirtelen. Ha ezzel megvagy, a sütőt kapcsold be, és 150 fokon süsd körülbelül 15 percig a husit. Ha ez letelt, nézd meg, hogy átsült-e – elvileg igen -, és ha jó, akkor tálalhatod is.
Isteni zöldköretek a szaftos hús mellé
Amíg a hús a sütőben pirul, dobj össze egy nagyobb adag finom, zöldségekből álló, egészséges köretet!