Így lesz igazán finom – házi Céklasaláta

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 kg nyers cékla
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 0,5 dl 10%-os ecet
- 1 teáskanál köménymag
- 1 liter víz
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, főzés: 1 óra
Elkészítés:
A céklát alaposan mosd meg, szükség esetén dörzsöld át, és a héjában főzd puhára körülbelül egy óra alatt. Ha kész, csepegtesd le, tedd hideg vízbe, így a héja könnyebben leválik. Majd pucold meg, szeleteld fel tetszés szerint. Vághatod csíkokra, négyzetekre, esetleg egyszerűen karikázd fel. Rendezd üvegekbe vagy rakd jól zárható edénybe.
A levéhez tégy fel forrni 1 liter vizet, dobd bele a köményt, majd forrás után add hozzá a sót, a cukrot, az ecetet, és keverd össze. A langyosra hűlt lével öntsd le a céklát, és jól zárd le az üveget. Bár azonnal fogyasztható, ha négy-öt napig állni hagyod, az ízek még jobban összeérnek, és a savanyúság sokkal finomabb lesz.
Forrás: femina.hu