Így készül az angol reggeli
Paradicsomos bab, tükörtojás, sült gomba, sült paradicsom, kolbász és szalonna. Ez az angol reggeli. Nem kell hozzá Angliáig repülni, Zé megmutatja, hogy készül a tuti. Próbáljátok ki!
az angol reggeli Hozzávalóki (2 főre):
- 20 dkg bébicsiperke
- 4 db tojás
- 3 ek olaj
- 2 szelet toast kenyér
- 2 db paradicsom
- 2 vastag szelet, húsos szalonna
- 1 paradicsomos babkonzerv
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Valamilyen grillkolbász, vagy vékony debreceni
- Só, bors
A két, nagy, lapos tányért 40 fokos sütőben tartsuk melegen.
Egy lábasba felhevítünk 2 evőkanál olajat és megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott hagymát, és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, majd hozzáöntjük a babkonzervet, sózzuk, borsozzuk és 2 percig főzzük.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk és megsütjük rajta a szalonnát, valamint a grill kolbászt, majd a sütőben lévő tányérokra kiszedjük őket.
A serpenyőt magas lángon felhevítjük, majd aranybarnára pirítjuk benne a gombákat. Ha eléggé megpirultak, mellétesszük a félbe vágott paradicsomokat. Ha azok is meggrilleződtek kissé, megfordítjuk őket és az egészet sózzuk, borsozzuk, majd ezeket is kiszedjük a melegen tartott tányérra.
Egy tiszta, langyos, teflon serpenyőbe beleütjük a tojást és alacsony lángon, egyesével, megsütjük.
A szalonna, kolbász, gomba és paradicsom mellé kitálaljuk a tükörtojást, a meleg paradicsomos babkonzervet és pirított toast kenyeret is.
Forrás: Streetkitchen.blog.hu