Így készül a tökéletes tandoori csirke, recept

Így készül a tökéletes tandoori csirke, recept

Ebben a receptben egy nagyon izgalmas, igazán lightos csirkemelles receptet mutatunk nektek.

A tandoori csirkéhez egy klassz mentaszósz és egy kesudiós, mazsolás, kurkumás rizs is társul. Főzésre fel!

 

tandoori csirke

Hozzávalók (4 főre):

A tandoori csirkéhez:

  • 800 g csirkemell filé
  • 1/2 db lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek étolaj
  • 1 ek friss gyömbér
  • 1 ek natúr joghurt
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 tk só
  • 1 tk római kömény
  • 1/2 tk csípős fűszerpaprika
  • 1/2 tk koriander mag
  • 1/2 tk őrölt kurkuma
  • 1/2 tk paradicsomsűrítmény
  • 1/2 tk őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk feketebors
  • 1/2 mk fahéj
  • 1/2 mk szegfűszeg
  • 1/2 citrom leve

A mártogatóshoz:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 kis csokor menta
  • pár csepp citromlé
  • pár csepp olaj

A kurkumás rizshez

  • 1 bögre (2dl ) basmati rizs
  • 3,5 dl víz
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék pörkölt kesudió
  • 1 tk kurkuma

tandoori csirke

A fűszereket összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, citromlét, olajat és a joghurtot. Beleforgatjuk a csirkemellkockákat és 4-5 órára vagy akár egy éjszakára pácolni hagyjuk. Nyársra vagy hurkapálcikára húzzuk a csirkemell darabokat, a felkockázott hagymával felváltva. Rácsra tesszük és meglocsoljuk egy kis olajjal. Sütőben 200 fokon 15 perc alatt (vagy grillen) készre sütjük. Sütés közben néha fordítunk rajta egyet.

A rizst folyóvíz fölött átmossuk, majd feltesszük főni, hozzáadjuk a kurkumát, mazsolát, pörkölt kesudiót és kb. 10 perc alatt megfőzzük.

A mártogatóshoz aprítógéppel összedolgozzuk a mentát, fokhagymát, sót, citromlét, olajat és az egészet összekeverjük natúr joghurttal.

tandoori csirke

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.hu