Így készül a tökéletes tandoori csirke, recept
Ebben a receptben egy nagyon izgalmas, igazán lightos csirkemelles receptet mutatunk nektek.
A tandoori csirkéhez egy klassz mentaszósz és egy kesudiós, mazsolás, kurkumás rizs is társul. Főzésre fel!
Hozzávalók (4 főre):
A tandoori csirkéhez:
- 800 g csirkemell filé
- 1/2 db lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek étolaj
- 1 ek friss gyömbér
- 1 ek natúr joghurt
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk só
- 1 tk római kömény
- 1/2 tk csípős fűszerpaprika
- 1/2 tk koriander mag
- 1/2 tk őrölt kurkuma
- 1/2 tk paradicsomsűrítmény
- 1/2 tk őrölt szerecsendió
- 1/2 tk feketebors
- 1/2 mk fahéj
- 1/2 mk szegfűszeg
- 1/2 citrom leve
A mártogatóshoz:
- 2 dl natúr joghurt
- 1 kis csokor menta
- pár csepp citromlé
- pár csepp olaj
- só
A kurkumás rizshez
- 1 bögre (2dl ) basmati rizs
- 3,5 dl víz
- 1 marék mazsola
- 1 marék pörkölt kesudió
- 1 tk kurkuma
- só
A fűszereket összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, citromlét, olajat és a joghurtot. Beleforgatjuk a csirkemellkockákat és 4-5 órára vagy akár egy éjszakára pácolni hagyjuk. Nyársra vagy hurkapálcikára húzzuk a csirkemell darabokat, a felkockázott hagymával felváltva. Rácsra tesszük és meglocsoljuk egy kis olajjal. Sütőben 200 fokon 15 perc alatt (vagy grillen) készre sütjük. Sütés közben néha fordítunk rajta egyet.
A rizst folyóvíz fölött átmossuk, majd feltesszük főni, hozzáadjuk a kurkumát, mazsolát, pörkölt kesudiót és kb. 10 perc alatt megfőzzük.
A mártogatóshoz aprítógéppel összedolgozzuk a mentát, fokhagymát, sót, citromlét, olajat és az egészet összekeverjük natúr joghurttal.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: streetkitchen.hu