Így készül a tökéletes LENCSFőzelék: edd magad gazdagra

Így készül a tökéletes LENCSFőzelék: edd magad gazdagra

A hiedelem szerint egyes ételek fogyasztása gazdagságot hoz az új esztendőben. Többek között a lencséről is ezt tartják, ezért a legtöbb háziasszony valamilyen formában, általában főzelékként készíti el a szemes hüvelyest.
Ha a lottónyeremény eddig nem jött össze, de szeretnél jobb anyagi kilátásokat jövőre, akkor készítsd el receptünket, egy próbát biztosan megér!

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ecet
  • olaj
  • kevés citromlé

lencsefozelek

A főzelék készítése előtti este áztasd be a lencsét hideg vízbe úgy, hogy alaposan ellepje. Másnap mosd át alaposan, majd szűrd le. Engedj rá hideg vizet, add hozzá a babérlevelet, és tedd fel főni. Ízlésed szerint sózd meg, és egészen addig főzd, míg a lencsemegpuhul.

A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Szórd hozzá a lisztet, valamint kevés pirospaprikát, és készítsd el a rántást. Keverd a masszát alencséhez, végül ecettel és mustárral ízesítsd tetszésed szerint. Ha nem elég savanykás, egy kis citromlevet is adj hozzá.

 

Forrás: femina.hu