Így készül a tökéletes LENCSFőzelék: edd magad gazdagra

A hiedelem szerint egyes ételek fogyasztása gazdagságot hoz az új esztendőben. Többek között a lencséről is ezt tartják, ezért a legtöbb háziasszony valamilyen formában, általában főzelékként készíti el a szemes hüvelyest.
Ha a lottónyeremény eddig nem jött össze, de szeretnél jobb anyagi kilátásokat jövőre, akkor készítsd el receptünket, egy próbát biztosan megér!
Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 5 dkg liszt
- 3 dkg vöröshagyma
- 2-3 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- ecet
- olaj
- kevés citromlé
- só
A főzelék készítése előtti este áztasd be a lencsét hideg vízbe úgy, hogy alaposan ellepje. Másnap mosd át alaposan, majd szűrd le. Engedj rá hideg vizet, add hozzá a babérlevelet, és tedd fel főni. Ízlésed szerint sózd meg, és egészen addig főzd, míg a lencsemegpuhul.
A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Szórd hozzá a lisztet, valamint kevés pirospaprikát, és készítsd el a rántást. Keverd a masszát alencséhez, végül ecettel és mustárral ízesítsd tetszésed szerint. Ha nem elég savanykás, egy kis citromlevet is adj hozzá.
Forrás: femina.hu