Forrás: femina.hu
Így készül a legjobb Lyoni Sertésszelet – Sok hagymával az igazi
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg sertéscomb
- 6 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 0,5 l tej
- őrölt feketebors
- só
- étolaj
- liszt
- víz
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 25 perc, pihentetés: 1 óra + 1 nap, sütés: 35 perc
Elkészítés:
A fokhagymát tisztítsd meg, vágd apróra, és keverd a tejbe. A húst szeleteld fel, klopfold ki, öntsd rá a fokhagymás tejet, és tedd egy napra a hűtőbe. Sütés előtt a sertésszeleteket mosd meg, töröld át papírtörlővel, sózd, borsozd, kend be mustárral, és egymásra téve rakd vissza a hűtőbe egy órára.
Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, és a lisztbe mártott hús mindkét oldalát négy-négy perc alatt süsd szép pirosra. A visszamaradt zsiradékban piríts egy-két kanál mustárt, önts rá egy kevés vizet, majd a sertésszeleteket tedd vissza, és párold puhára 15-20 perc alatt.
A vöröshagymát tisztítsd meg, szeleteld fel, szedd karikákra, majd lisztezd be, és bő, forró olajban süsd ki. Egyszerre mindig csak kevés hagymát tegyél az olajba, így gyorsabban sül, nem ázik el, és ropogós marad. Szűrőbe vagy papírtörlőbe szedd ki, és a hússal tálald.