Így készül a legfinomabb húsmentes lencseleves
Friss zöldségek, fűszerek, lencse. Gazdag íz, különleges húsmentes leves. Szilveszterre, vagy csak úgy a hétköznapokra is meleg szívvel ajánljuk.
Lencselevest nem csupán a hagyományos, magyaros módra lehet készíteni. Próbáld ki ezt a húsmentes, zöldségekkel gazdagított változatot, garantáljuk, nem fogod megbánni. Amellett, hogy különleges fogás lehet az ünnepi asztalon, a lencseleves zsírtartalma alacsony, mégis laktató és nagyon finom.
A húsmentes lencseleves hozzávalói
- 25 dkg lencse
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 2 szál angol zeller
- fél csokor petrezselyemzöld
- 1 darabolt paradicsom konzervben vagy 2 friss paradicsom
- 1 liter víz
- 3 babérlevél
- ízlés szerint só, bors
- 10 dkg spenót frissen vagy fagyasztva (elhagyható)
- 1 evőkanál olívaolaj
A vöröshagymát kockázd apróra, majd a felhevített olajon pirítsd néhány percig. Add hozzá a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellerszárat, a darabolt paradicsomot lével együtt, a fokhagymákat egészben. 1-2 percig pirítsd a zöldségeket is, majd öntsd fel a lencselevest a vízzel. Sózd, borsozd, dobd bele a babérlevelet. Amikor felforrt, hozzáadhatod a kiválogatott, vízzel leöblített lencsét és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön kb. 25-30 percen át, fedő alatt főzd a puhára a zöldségeket. Ha spenóttal is gazdagítod a lencselevest, akkor a főzés befejezése előtt kb. 5 perccel dobd a levesbe a spenótot. Az újraforrástól számított 5 percig főzd. Tálald forrón a levest.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: nlcafe.hu