Így készül a legfinomabb húsmentes lencseleves

Így készül a legfinomabb húsmentes lencseleves

 

Friss zöldségek, fűszerek, lencse. Gazdag íz, különleges húsmentes leves. Szilveszterre, vagy csak úgy a hétköznapokra is meleg szívvel ajánljuk.

Lencselevest nem csupán a hagyományos, magyaros módra lehet készíteni. Próbáld ki ezt a húsmentes, zöldségekkel gazdagított változatot, garantáljuk, nem fogod megbánni. Amellett, hogy különleges fogás lehet az ünnepi asztalon, a lencseleves zsírtartalma alacsony, mégis laktató és nagyon finom.

A húsmentes lencseleves hozzávalói

  • 25 dkg lencse
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 nagy szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 szál angol zeller
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 darabolt paradicsom konzervben vagy 2 friss paradicsom
  • 1 liter víz
  • 3 babérlevél
  • ízlés szerint só, bors
  • 10 dkg spenót frissen vagy fagyasztva (elhagyható)
  • 1 evőkanál olívaolaj

husmentes-lencse-leves
A vöröshagymát kockázd apróra, majd a felhevített olajon pirítsd néhány percig. Add hozzá a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellerszárat, a darabolt paradicsomot lével együtt, a fokhagymákat egészben. 1-2 percig pirítsd a zöldségeket is, majd öntsd fel a lencselevest a vízzel. Sózd, borsozd, dobd bele a babérlevelet. Amikor felforrt, hozzáadhatod a kiválogatott, vízzel leöblített lencsét és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön kb. 25-30 percen át, fedő alatt főzd a puhára a zöldségeket. Ha spenóttal is gazdagítod a lencselevest, akkor a főzés befejezése előtt kb. 5 perccel dobd a levesbe a spenótot. Az újraforrástól számított 5 percig főzd. Tálald forrón a levest.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: nlcafe.hu