Forrás: femina.hu
Így készül a házi paprikakrém – Sokkal egészségesebb, mint a bolti!

Hozzávalók 6 darabhoz:
- 1 kg cseresznyepaprika
- 4 pritamin paprika
- 0,5 dl olaj
- 8 dkg só
- 1 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 50 perc, pihentetés: 4 óra
Elkészítés:
A paprikákat mosd meg, csumázd ki, majd tedd apránként húsdarálóba vagy aprítógépbe. Ezt követően botmixerrel még pépesítsd egy kicsit. Rakd egy nagyobb lábasba, sózd meg, öntsd rá az olajat, és hagyd állni legalább négy-öt órát. Közben kevergesd meg néhányszor. Ha kevésbé szereted csípősen, még tovább maradhat a sóban, mert az tompítja a maró ízét.
Alaposan mosd ki az üvegeket, és rakd tele a kissé lecsöpögtetett paprikakrémmel, tégy rá egy kevés nátrium-benzoátot. Zárd le alaposan az üveget, a fedő alá a biztonság kedvéért még celofánt is tehetsz. Majd a paprikakrém mehet a polcra. Ha felbontasz egy üveggel, utána feltétlenül tedd a hűtőbe.