Így készül a hamis Raffaello

Így készül a hamis Raffaello

 

Megkívántad a Raffaellót, de nincs nyitva a bolt? Mit szólnál egy hamis Raffaello recepthez? Máris mutatjuk!
 

Hozzávalók a hamis Raffaellóhoz:

  •  25 dkg kristálycukor
  • 150 ml víz
  • 25 dkg vaj
  • 40 dkg tejpor (nem azonos a kávékrémporral)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • Magozottmeggy-befőtt, koktélcseresznye vagy vékonyra szelt mandulaszemek a közepébe.
  • További kókuszreszelék a hempergetéshez.
    • , Image: 127905266, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Imagefood SM

Így készül a hamis Raffaello:

A cukorból és a vízből főzz sűrű szirupot. Hagyd gyöngyözve forrni, majd húzd félre a tűzről, keverd bele a vajat és a kókuszreszeléket. Alacsony hőfok felett kevergesd tovább, amíg a vaj jól elkeveredik benne. Ekkor szórd bele a tejport, és kézi habverővel vagy fakanállal keverd csomómentesre. Zárd el a gázt, és tedd félre hűlni. Amikor már kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe dermedni.

Egy-két óra után egy fagylaltmérő kanál segítségével mérj ki kisebb adagokat a masszából, és a tenyereddel formázd gömb alakúra, majd forgasd meg a kókuszreszelékben.
Töltheted meggyszemekkel vagy koktélcseresznyével is; ebben az esetben a kivett massza közepére tedd a gyümölcsöt, és úgy formázz golyót belőle, majd jöhet a kókuszfürdő.
Nyomkodhatsz bele egy kevés hántolt mandulát is, így ropogósabb lesz.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: nlcafe.hu