Így készül a bécsi palacsinta – Isteni túrós töltelékkel

Így készül a bécsi palacsinta – Isteni túrós töltelékkel

 

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 4 dl tej
  • 3 dl finomliszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a kisütéshez

Krémhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 citrom héja

Öntethez

  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: 45 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

palacsinta_becsi-turos-toltelek
A tésztához a tojásfehérjét verd kemény habbá. A sárgáját a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel jól dolgozd össze gépi habverővel, majd add hozzá a lisztet is. Végül óvatosan keverd hozzá a habot. Egy kicsit pihentesd a tésztát, és a szokásos módon palacsintasütőben, kevés olajon süsd ki.

A töltelékhez áztasd a mazsolát forró vízbe. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A vajat keverd habosra a cukorral, a tojássárgákkal, dolgozd hozzá a villával áttört túrót, a citrom héját, majd a mazsolát. Végül óvatosan forgasd hozzá a tojáshabot.

Az öntethez keverd össze jól a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Akkor jó, ha már habos.

Töltsd meg a palacsintákat a túrós krémmel, majd csinálj belőlük kis batyukat úgy, hogy a tészta egyik vége nyitott maradjon, vagy a palacsintákat akár félbe is vághatod. Sorakoztasd őket egy enyhén kivajazott tálba, és csorgasd a tetejükre az öntetet. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Majd szedd a tányérra a palacsintát, és tégy a tetejére az öntetből.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: femina.hu