Így készül a bécsi palacsinta – Isteni túrós töltelékkel

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 4 dl tej
- 3 dl finomliszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a kisütéshez
Krémhez
- 50 dkg túró
- 15 dkg mazsola
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 vaníliás cukor
- 1 citrom héja
Öntethez
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: 45 perc, sütés: 20 perc
Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét verd kemény habbá. A sárgáját a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel jól dolgozd össze gépi habverővel, majd add hozzá a lisztet is. Végül óvatosan keverd hozzá a habot. Egy kicsit pihentesd a tésztát, és a szokásos módon palacsintasütőben, kevés olajon süsd ki.
A töltelékhez áztasd a mazsolát forró vízbe. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. A vajat keverd habosra a cukorral, a tojássárgákkal, dolgozd hozzá a villával áttört túrót, a citrom héját, majd a mazsolát. Végül óvatosan forgasd hozzá a tojáshabot.
Az öntethez keverd össze jól a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Akkor jó, ha már habos.
Töltsd meg a palacsintákat a túrós krémmel, majd csinálj belőlük kis batyukat úgy, hogy a tészta egyik vége nyitott maradjon, vagy a palacsintákat akár félbe is vághatod. Sorakoztasd őket egy enyhén kivajazott tálba, és csorgasd a tetejükre az öntetet. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Majd szedd a tányérra a palacsintát, és tégy a tetejére az öntetből.
2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: femina.hu