2021. január 14.

Select your Top Menu from wp menus
Így készíts őszi torokszirupot! Recept

Így készíts őszi torokszirupot! Recept

Megfázásra és őszi hangulatjavítónak is tökéletes, percek alatt megvan, és csak két hozzávaló kell hozzá: méz és citrom.

Ahogy hűl az idő, egyre szürkébbek a napok és egyre többen krákognak körülöttünk, ezért ilyenkor nagy szolgálatot tehet egy csésze forró, finom tea. Most egy olyan italt ajánlunk, amit még a teánál is egyszerűbb összedobni, egy házilag elkészíthető szirupot, amihez mindössze két hozzávaló szükséges: méz és citrom.

A teendőnk csak annyi, hogy egy befőttesüvegbe citromot karikázunk, majd ráöntjük a mézet, betesszük a hűtőbe, és várunk három napot. Esetleg néhány szelet gyömbérrel is feldobhatjuk. Pár nap után a citrom kezd feloldódni a mézben, és az egész kicsit lekvárszerűvé válik.

Ha egy forró italra vágyunk, akkor innentől elég egy jó nagy teáskanálnyi szirupot forró vízzel leönteni, és máris kész a teánk. Hogy a citromra permetezett anyagok ne kerüljenek bele az italunkba, érdemes erre a célra biocitromot szerezni, vagy ha az nem megy, akkornyolc-tíz napig vízben áztatni a permetezettet, és naponta cserélni rajta a vizet, mert így lejön a vegyszer.

torok-szirup
Forrás: nlcafe

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Hogyan kell sütőtököt sütni? Mutatjuk!
Hogyan kell sütőtököt sütni? Mutatjuk!, recept

Ismét beindult a sütőtök szezonja. Ha egyszer is föltetted a kérdést, vajon hogyan süss sütőtököt, akkor íme, most megtudhatod a...

Close