Így készíts látványos sütinyalókát!

A neten keresgéltem recepteket, mert répa most nem volt itthon, így maradt a sima csokis piskóta.
Az Így készíts látványos sütinyalókát recept Hozzávalói:
- 3 db tojás
- 8 dkg cukor
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 8 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
A krém: 50 gramm puha vaj, 3 evőkanál mascarpone
A borításhoz: 200 gramm étcsokoládé, szórócukor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd a sütőport, csomómentesre keverjük. Utána óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 10-12 percet.
Ha kész, megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Utána egy edényben szétmorzsoljuk.
Hozzáadunk kb 50 gramm puha vajat és három evőkanál mascarponét, és jól összegyúrjuk. Fontos, hogy teljesen össze kell állnia a tésztának. Formázzunk golyókat belőle és akkor jó csak, ha a golyók nem esnek szét. Ha szétesnek, akkor mehet még egy kis vaj, vagy krémsajt bele.
Megformáztam a golyókat (kb 30 darab lesz belőle), majd megolvasztottam a csokoládét vízgőz felett. Saslikpálcát belemártottam a csokiba, és úgy szúrtam bele a golyókba, így lesz nem fognak lecsúszni a pálcáról. Megvártam míg megkötnek, majd utána belemártogattam az olvadt csokoládéba őket, és azonnal megszórtam a cukrokkal. Egy pohárba állítottam őket, és mentek a hűtőbe megszilárdulni.
Találtam egy szuper videót is, kattintsatok ide érte. Szerintem szuperül bemutatja, köszönet érte a Cuppcake blognak.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu