Így készíthetsz szuperegyszerű birsalmasajtot , recept
A fanyar birsalmából káprázatosan finom édes sajtot készíthetsz – egyszerűbben, mint gondolnád. Sőt, még annál is egyszerűbben. Elronthatatlan, és persze megunhatatlan recept. Ősszel és télen különleges finomság, melyet desszertként is fogyaszthatsz. Íme a tartósítószermentes, szuperegyszerű változat.
Igazi őszi ízeket, aromát rejt magában a birsalma. Befőtt mellett a leggyakrabban birsalmasajtot készítenek belőle. És ez csöppet sem véletlen. Káprázatosan finom, megunhatatlan, mennyei. Készítsd el ezt a cukormentes, szuperegyszerű receptet, és minderről magad is meggyőződhetsz.
Így készíthetsz szuperegyszerű birsalmasajtot, hozzávalók:
- 2 kg birsalma
- 1 kg cukor
A birsalmát pucold meg, magházát távolítsd el, darabold kockákra. Öntsd a gyümölcsöt főzőedénybe, tölts rá annyi vizet, ami épp ellepi, majd lassú tűzön hevítve, főzd puhára.
Szűrd le a vizet, majd robot- vagy turmixgéppel pépesítsd a megfőtt birsalmát. A cukrot 4 deci vízben lassú tűzön forrald fel, majd addig rotyogtasd, míg besűrűsödik, sziruposodik. Öntsd a szirupot az összeturmixolt birsalmához, majd lassú tűzön, gyakran kevergetve főzd még nagyjából 30 percig.
Az elkészült birsalmasajtot óvatosan öntsd üveg- vagy porcelántálba, és abban hagyd teljesen kihűlni. Amikor kissé megdermedt a teteje, díszítheted mandulával, mogyoróval, dióval. Hűtőszekrényben, celofánba csomagolva napokig eltartható.
Forrás: nlcafe